Συνάντηση εταίρων στο Αγρίνιο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Click to Career

 Η Εκπαιδευτική Σύμπραξη διαρκεί δύο έτη (1η Αυγούστου του 2013 – 31η Ιουλίου του 2015) και την συναποτελούν Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί από οκτώ χώρες: Ρουμανία (Συντονιστής), Ιταλία, Κύπρος, Γερμανία, Λιθουανία, Κροατία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα. Το έργο εστιάζει στη μεγιστοποίηση της μεταφοράς γνώσεων και εμπειριών, καθώς και στην αναγνώριση των εργαλείων και των σύγχρονων μεθόδων πρόσβασης στις ευκαιρίες που προσφέρει η σημερινή τεχνολογία. Οι εργασίες και τα συνέδρια πραγματοποιούνται στην Αγγλική γλώσσα.

Στόχος είναι η δημιουργία διαδικτυακών εκπαιδευτικών εργαλείων που θα παρέχουν υποστήριξη σε άτομα που επιθυμούν να ιδρύσουν και να διαχειριστούν μια επιχείρηση στο διαδίκτυο. Οι δραστηριότητες του Έργου περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε κάθε οργανισμό-εταίρο κατά τη διάρκεια του έργου. Επίσης, μαθήματα e-learning θα φιλοξενηθούν στην εκπαιδευτική πλατφόρμα MOODLE. Σε αυτή θα μπορούν να έχουν πρόσβαση χωρίς περιορισμούς χρόνου και χώρου όσοι επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους ??και να γίνουν αυτο-επιχειρηματίες στον κυβερνοχώρο.

Η ομάδα-στόχος της Εκπαιδευτικής Σύμπραξης Click to Career (C2C) αποτελείται από: ανέργους, νοικοκυρές, χειροτέχνες, καλλιτέχνες, ερασιτέχνες και ανθρώπους προικισμένους με καλλιτεχνικές ή δημιουργικές ικανότητες.

O κεντρικός άξονας της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε  στο Αγρίνιο ήταν: η δημιουργία προσωπικής  εταιρικής επωνυμίας και ζητήματα copyright.Οι οργανισμοί-εταίροι κατέθεσαν την εμπειρία τους και τις προτάσεις τους σχετικά με αυτό  το ζήτημα  καθώς και  την εμπειρία και την δράση τους στον τομέα της επιχειρηματικότητας  στον κυβερνοχώρο. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου κατέθεσε την δική  εμπειρία  στη χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση αλλά  και στο χώρο του ηλεκτρονικού επιχειρείν.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη-ενημέρωση στην επιχείρηση ΓΑΙΑ στο Αγρίνιο, καθώς και πολιτιστική επίσκεψη στην Αρχαία Πλευρώνα και στον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι.

Η συμμετοχή των αντιπροσώπων από τις  επτά ευρωπαϊκές χώρες που φιλοξενούνται στο Αγρίνιο κρίνεται άκρως ικανοποιητική. Οι αντιπρόσωποι ήταν  συνολικά  είκοσι ένας.

Η πολυπληθέστερη αντιπροσωπεία σε αυτή τη συνάντηση  είναι η Κυπριακή (επτά μέλη)  από την Πάφο της μαρτυρικής μεγαλονήσου.

Ο Δ/ντης του ΣΔΕ Αγρινίου

Νάσιος Νικόλαος

Μετάβαση στο περιεχόμενο