Σεμινάριο πρώτων βοηθειών του Σ.Δ.Ε. Δράμας

Την Τρίτη 16/5/2023 οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του ΣΔΕ Δράμας είχαν μια εξαιρετική ευκαιρία: παρακολούθησαν το επιμορφωτικό σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου απινιδωτή, το οποίο διοργανώνεται απο τον σύλλογο Δραμινών Εθελοντών Διάσωσης Καρδιακής Ανακοπής.

Πολύ σημαντικό ήταν ότι αρχικά ενημερωθήκαμε για τη σημασία της έγκαιρης παρέμβασης σε περίπτωσης καρδιακής ανακοπής αλλά και για μια εξαιρετική «πρωτιά» που έχει η πόλης μας: η Δράμα έχει έναν απινιδωτή για χίλιους κατοίκους. Είναι η υψηλότερη αναλογία στην Ευρώπη μαζί με την πόλη της Κοπεγχάγης. Το στοίχημα τώρα είναι να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες, ώστε οι απινιδωτές που υπάρχουν να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης. Αφού παρακολουθήσαμε τις εξαιρετικές παρουσιάσεις των τεχνικών ΚΑΡΠΑ και της χρήσης αυτόματου απινιδωτή όλοι κάναμε πρακτική εφαρμογή, ώστε αν ποτέ χρειαστεί, να μπορούμε να τις εφαρμόσουμε.

Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι συμμετείχαμε με ιδιαίτερη προσοχή και αισθανόμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για αυτές τις πολύτιμες γνώσεις που μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο