Παρακολούθηση εκδήλωσης Μουσικού Σχολείου Σ.Δ.Ε. Δράμας

Την Τετάρτη 17/5/2023 το σχολείο μας συμμετείχε σε μια ξεχωριστή εκδήλωση. Παρακολουθήσαμε την παρουσίαση του Πολιτιστικού Προγράμματος “Συνάντηση και Σύνδεση Πολιτισμών – Διακρατική Σύνδεση Ελλάδας – Νοτίου Αφρικής” στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Δράμας. Αφού παρουσιάστηκαν με εύστοχο και εύληπτο τρόπο τα πεπραγμένα του προγράμματος, ταξιδέψαμε με τις μελωδίες του Μουσικού Συνόλου Διαπολιτισμικής Παιδείας του Μουσικού Σχολείου Δράμας με όργανα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Η συνάντηση αυτή ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα γιατί ξύπνησε παιδικές μνήμες, καθώς στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονταν ντόπια παραδοσιακά τραγούδια. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, το οποίο κέρδισε τον ενδιαφέρον μας, ήταν το γεγονός ότι το Μουσικό Σχολείο έχει συμπράξει εξ αποστάσεως με τους μαθητές της Σχολής Σαχέτι τού Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής, με στόχο να γίνει ουσιαστική ανταλλαγή πολιτισμικών εμπειριών και να μεταλαμπαδευτεί το ελληνικό πνεύμα.

Στο τέλος, η αίσθηση που αποκομίσαμε ήταν ότι είναι εφικτό να υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία και σύνδεση, ακόμα κι όταν οι πολιτισμοί είναι τόσο διαφορετικοί και οι άνθρωποι απέχουν μεταξύ τους χιλιάδες χιλιόμετρα. Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι: Άγη Πάνκου, Άκης Σαγάνης, Γιούλη Αραμπατζόγλου από το Μουσικό Σχολείο Δράμας, Θεοδώρα Παλιεράκη από τη Σχολή Σαχέτι και Έφη Αγαθαγγελίδου από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων “ΔΡΑΣΗ” Π.Ε. Δράμας.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο