Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο – Σ.Δ.Ε. Πάτρας

Εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας επισκέφθηκαν την Παρασκευή, 12 Μαΐου το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, το οποίο διαθέτει τρεις μεγάλες αίθουσες: την αίθουσα του Ιδιωτικού Βίου, την αίθουσα του Δημόσιου Βίου και την αίθουσα της Νεκρόπολης.

Η ενότητα του Ιδιωτικού Βίου περιλαμβάνει εκθέματα που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή τόσο των κατοίκων της πόλης όσο και των κατοίκων των οικισμών της περιφέρειας της δυτικής Αχαΐας από τα προϊστορικά έως τα ύστερα ρωμαϊκά χρόνια (3000 π.Χ. – 4ος αι. μ.Χ.). 

Η ενότητα του Δημόσιου Βίου καλύπτει τη χρονική περίοδο από το 1500 π.Χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ.

Η ενότητα των νεκροταφείων (νεκρόπολη)περιλαμβάνει ευρήματα που προέρχονται από τα νεκροταφεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και χρονολογούνται από τα μυκηναϊκά έως τα ύστερα ρωμαϊκά χρόνια.

Στην αίθουσα για περιοδικές εκθέσεις, εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί θαύμασαν τα πιο βαριά μνημεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης, την Αθωνική Πολιτεία, την οποία «έχτισε» ο Μιχάλης Βασιλόπουλος.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Ελένη Σταθά για την εξαιρετική ξενάγηση!

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ανήκει στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο