Επίσκεψη σε έκθεση ραδιοφώνων Σ.Δ.Ε. Δράμας

Την Πέμπτη 1/6/2023 οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του σχολείου μας κάναμε ένα διαφορετικό ταξίδι στο χρόνο. Αυτή τη φορά ξεναγός μας ήταν το ραδιόφωνο και η ιστορία του. Αφορμή ήταν η επίσκεψή μας στην καπναποθήκη Αναστασιάδη, τον πολιτιστικό χώρο της ΑμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ, όπου παρουσιάζεται μια πολύ ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή έκθεση ραδιοφώνων.

Μέσα από μια μοναδική συλλογή, που αριθμεί πάνω από εκατό ραδιοφωνικές συσκευές, που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1920 έως και τη δεκαετία του 1960, ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια μας όλη η ιστορία του ραδιοφώνου, φέρνοντας μας στο μυαλό αναμνήσεις από περασμένα χρόνια, τότε που το ραδιόφωνο ήταν το μοναδικό μέσο διασκέδασης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Τα ραδιόφωνα που είδαμε έπαιξαν καταλυτικό ρόλο και έγραψαν ιστορία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και σε άλλες σημαντικές ιστορικές στιγμές. Εντύπωση επίσης μας έκαναν και οι αφίσες που συνόδευαν τα εκθέμετα. Ο Δραμινός συλλέκτης και φυσικός Σωφρόνιος Μαρκίδης είναι ο άνθρωπος πίσω απ’ αυτή την εξαιρετική έκθεση, ενώ τα ραδιόφωνα που παρουσιάζονται προέρχονται από τις συλλογές του ίδιου, καθώς και των Νίκου Γκιαούρη, Αναστάσιου Καραπαναγιωτίδη και Άρη Θεοδωρίδη.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο