Διαχρονικό το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου 1940 κατά του φασισμού, μήνυμα ελευθερίας, εθνικής ανεξαρτησίας και ειρήνης

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου, ανέδειξε το διαχρονικό μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου 1940 κατά του φασισμού, μήνυμα ελευθερίας, εθνικής ανεξαρτησίας και ειρήνης, μέσα από την επετειακή εκδήλωση εορτασμού, τιμής και μνήμης των ηρώων του Έπους του 1940, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Στην προβολή και στην ανάδειξη των ιστορικών μηνυμάτων της εθνικής επετείου πήραν την πρωτοβουλία και συμμετείχαν εκπαιδευόμενοι/ες του σχολείου υπό το συντονισμό και τη καθοδήγηση της κας Κατσαντά Ξανθής, εκπαιδευτικού του σχολείου.

Πολύ σημαντική για την ιστορική μνήμη των ηρώων του 1940 του Αγρινίου, ήταν η συμμετοχή και η παρέμβαση της προσκεκλημένης του σχολείου, κας Ειρήνης Τριανταφύλλου, εκπαιδευτικού, συγγραφέας του βιβλίου «Κατίνα Χατζάρα 1912-1944».

Η κα Ειρήνη Τριαντάφυλλου, διάβασε μαζί με εκπαιδευόμενες του σχολείου, αποσπάσματα του βιβλίου για την ηρωίδα Κατίνα Χαντζάρα, τη μόνη γυναίκα που εκτελέστηκε στην ανθρωποθυσία των εκατόν είκοσι (120) πατριωτών από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους τη Μεγάλη Παρασκευή του 1944 στο Αγρίνιο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο